MISSER MED SUKKERSYGE

Misser er en sød 8 år gammel, steriliseret huskat, hvis sygdomshistorie starter i maj 2008.

Misser var blevet lidt nedstemt, havde tabt sig noget og var begyndt at drikke mere og mere. Faktisk drak og tissede hun så meget at det ikke var særlig sjovt derhjemme. Ejeren besluttede sig for at få Misser undersøgt fra top til tå på Centrum Dyreklinik. Her fik katten taget blodprøver og det viste sig at Misser havde sukkersyge (diabetes mellitus).

Diabetes mellitus er en sygdom, der oftest rammer middelaldrene til ældre, overvægtige hunde og katte. Der kan også være en arvelig prædisponering for sygdommen. Sygdommen kan udvikle sig fordi kroppens insulin produktion er blevet overstimuleret på grund af overvægt, eller fordi den simpelthen ikke længere er i stand til at producere eller udskille tilstrækkelige mængder insulin, til at kunne håndtere kroppens stofskifte og indtagelse af kulhydrat og sukker i et måltid.

Dette betyder at der opstår en tilstand med for høje glukose niveauer opstår som hedder ”hyperglycaemi”.
Denne tilstand er med til at forårsage en række symptomer: vægttab (tidligere været overvægtig), øget drikkelyst, dehydrering, øget urinering, træthed, katarakt (uklarhed i linsen af øjet). Det er en livslang sygdom, hvis den opstår, men heldigvis er sygdommen nem at behandle og holde i skak, ed en god indsats fra ejerne.

Katten Misser lever i dag en regelmæssig tilværelse, med 2 daglige insulin indsprøjtninger og en speciel diabetes diæt. Hun har normal drikkelyst igen og urinerer det rigtige sted og i normale mængder, og har ingen gener. Hendes ejere er blevet gode til at tage glucose målinger og holde øje med at hendes dosis er tilpasset hendes behov.

Så Missers historie fortsætter…..hun er nu en glad og livlig kat.